Митинг подршке

На митингу подршке  Републици Српској и политици предсједника Републике, Милораду Додику, из наше општине присуствовало је око 500 чланова и симпатизера СНСД-а. Највећи број чланства у Бањалуку је отишао организованим, аутобуским превозом. Велики број чланства је користио и сопствени превоз.

Општи закључак о коалиционом митингу је био да је све било организовано на најбољи начин и без било каквог инцидента и пропуста. Садржај парола, којих је било заиста много, свједочио је о ставовима и мишљењима грађана о привржености Републици Српској.

Сви присутни су показали да је судбина РС испред било каквих проблема у којем се друштво налази. Никада није показан већи степен  демократских односа у нашој Републици, него што је то било у суботу. Пале су у воду све приче опозиције о неуспјешној власти у РС.

Нису успјели, чак ни од свог чланства, сакрити да све што сада раде, раде по диктату других, а притом не воде рачуна колико то може бити опасно по РС. Лични интерес су ставили изнад свега. Само добро организован систем је могао имати онакву ситуацију каква је била у Бањалуци.

Колико је све што је опозиција тражила апсурдно, најбоље свједочи захтјев да дође до избора, а избори су већ расписани.

Позив на слогу, јединство и одлучност у очувању РС је најважније што је са овог митинга понесено као сазнање.

Још једна апсурдност је тражење расписивања избора за предсједника РС, а притом им не пада напамет да изборе распишу и за своја мјеста у Сарајеву. СНСД-е понудио је расписивање избора на свим нивоима што такозвани Савез за промјене не прихвата.