С А О П Ш Т Е Њ Е

СНСД  Србац , жели да грађанима наше општине и широј јавности на почетку 2016. године , укаже на  лоше функционисање власти у општини Србац.

Грађанима је неопходно рећи истину да актуелна локална власт цијеле три године не ради онако како закон предвиђа и ради против интереса Српчана.

Зато би требало да грађани знају да Општином руководи коалиција коју чине НДП, ПДП,СДС,и СП. Начелник општине Драго Ћирић, и предсједник Скупштине Зоран Ђукић, су однедавно чланови Социјалистичке партије  са упитним чланством изворних социјалиста.

Све остале функције извршне и законодавне власти врше кадрови владајућих странака  као и руководне  функције у јавним установама и предузећима, који имају само лоше пословне резултате, док су  кадрови СНСД смијењени .

У априлу 2015. године СНСД и ДНС су формирали скупштинску већину и покушали да преузму законодавну власт и отпочне привредни опоравак Српца. Нажалост нисмо наишли на разумијевање осталих горе поменутих политичких субјеката, чиме су они и даље вршили власт у Српцу,катастрофално по грађане општине Србац.

Начелник општине Србац , господин  Драго Ћирић  је у својим иступима у средствима  информисања,    крајње некоректно, за блокаду рачуна општине  Србац,окривио  Пореску управу Републике  Српске , и директорицу   Зору Видовић.

Грађани морају да знају, да је блокада  настала због неплаћања пореза и доприноса на плате радника, као нормална законска обавеза  Министарства финансија Републике  Српске .Крајње је неодговорно и неморално одговорност за свој лош рад пребацивати на друге појединце и институције.

СНСД Србац због лошег и неодговорног рада законодавне и извршне власти у општини Србац, позива све странке које учестују у власти  у нашој општини, да преиспитају свој рад и одговорност према грађанима. Такође позивамо све носиоце општинских  јавних функција на челу са начелником и предсједником општине да због лоших резултата поднесу оставке.

Предсједник  СНСД Србац

Млађан Драгосављевић