САОПШТЕЊЕ

У уторак ,28.7.2015. године по рјешењу Окружног суда у Бањалуци  требало је да се изврши примопредаја дужности између разријешеног предсједника Скупштине општине Србац , Зорана Ђукића и именованог предсједника Скупштине , Горана  Гаврановића.Поред  именоване комисије за примопредају дужности  присуствовали су предсједник Скупштине , Горан Гаврановић , потпредсједник Скупштине Теодор Стојковић, три представника Министарства за локалну управу и самоуправу и замјеник начелника општине Србац , Ранко  Недић . Без ваљаног оправдања није састанку присуствовао разријешени предсједник СО Србац  Зоран Ђукић.

Овога пута поново је показана намјера разријешених функционера да не испоштује чак ни судска рјешења при томе нису водили рачуна да све што раде иде на штету грађана наше општине. Велики број питања од изузетног значаја за нашу општину морају се што хитније наћи  на сједници Скупштине општине . Било коју сједницу Скупштине не може водити осим именовани предсједник , а да би дошло до тога мора се предати законодавна власт . Сву одговорност за не функционисање власти на себе преузимају разријешени кадрови у Скупштини. Нова скупштинска већина је спремна да послије преузимања функције предсједника Скупштине врло хитно крене у рјешаване великог броја неријешених проблема у нашој општини .

У интересу што хитнијег  деблокирања рада Скупштине општине Србац  , именовани предсједник Скупштине , Горан Гаврановић је поново затражио да се примопредаја дужности изврши у четвртак  6.8.2015. Ово се тражи да се избјегне продужавања агоније у којој се нашла наша општина , и све судске активности  и трошкове које слиједе  у оваквом процесу.

Поставља се питање до када ће овако неуспјешна и разријешена власт покушавати да задржи оно што јој од априла мјесеца не припада  и све што је у међувремену радила није радила по законским нормама.

Оваква бахатост показује колико људска тврдоглавост и неодговорност може бити велика и колика штете може због тога бити нанешена нашим грађанима и општини у цјелини.

                                                                            Предсједник ОО СНСД Србац

                                                                               Драгосављевић Млађан