С А О П Ш Т Е Њ Е

Ових дана су завршени састанци мјесних одбора СНСД-а Србац на цијелој општини који су били врло успјешни и корисни. Поред чисто страначких питања ( упознавање са закључцима који су проистекли послије Сабора СНСД-а ) највише пажње посвећено је питањима која су везана за лоше функционисање локалне власти. Општа констатација је да је србачка локална власт, за оволико времена колико врши своју функцију показала потпуну неспособност и немоћ да рјешава важна питања од великог интереса за грађане наше општине. Показали су да им је лични интерес прије свих обавеза , а то се најбоље показује да већ скоро три мјесеца не желе да предају законодавну власт, која је на крајње демократски начин смијењена. Из дана у дан смишљају опструкције да не дође до предаје власти, притом не поштују Скупштинске одлуке, препоруке надлежног Министарства и других институцаија које су задужене за функционисање локалне власти. Грађани су указали на велики број погрешних и злонамјерних активности које ова власт доноси или не доноси, а била је у обавези ( скупштина мјесецима не засиједа , нема студенских стипендија, некоректно прилажење ситуацији послије прошлогодишњих поплава, селективно исплаћивање давање предвиђених законом и одлукама Скупштине, нема исплата путних трошкова ђацима и радницима, вишемјесечно не исплаћивање плата и доприноса у свим Јавним установама и предузећима и сл.)

Указали су на неискрене и нетачне информације да они врше разна инвестициона улагања на нашој општини ( примјер обалоутврде корита ријеке Повелича ) зна се да то раде институције Републике Српске по својим програмима приоритета, а познато је да власт на републичком нивоу чини СНСД са својим коалиционим партнерима. Оваквој власти не преостаје ништа друго већ да још једном превари наше грађане својим празним и неостваривим обећањима. Њима није ништа поново обећавати „брда и долине“ не водећи рачуна какву реалност ми сада на општини имамо. Не значи им ништа што немају одговорних и способних људи за вршење појединих функција, па су у појединим Јавним предузећима за овај период промијенили по неколико директора не водећи рачуна како та предузећа функционишу према грађанима наше општине.

Овакво стање у нашој општини је изазвало велико незадовољство које „владајући“ не желе да виде, вјерујући да то може трајати онолико колико они то желе. На свим састанцима дата је општа подршка руководству СНСД-а на челу са предсједником Млађаном Драгосављевићем и коалиционом партнеру ДНС-у да истрају у спровођењу донесених одлука у интересу прекидања агоније у којој се нашла наша општина.

Србац, јуни 2015.г.                                                          ОО СНСД СРБАЦ