С А О П Ш Т Е Њ Е

Јуче, 1.6.2015. године , по Упозорењу Министарства локалне управе и самоуправе од 22.5.2015. истекао је рок за примопредају власти у нашој општини . И поред поновног упозорења Министарства није дошло до примопредаје власти по усменој изјави бившег предсједника Скупштине , Зорана Ђукића . И овога пута се показало да је појединцима много важнија функција коју обављају , па и нелегитимно, него грађани за чији интерес би локална власт требало да ради . Новоизабрани предсједник Скупштине , Горан Гаврановић ће о овој ситуацији обавијестити Министарство које ће предузети законске мјере да што прије дође до реализације Скупштинских одлука које се односе на примопредају власти.

И поред сазнања да се у сличној ситуацији у Градишци судским путем мора предати власт, нашим бившим функционерима то не значи ништа. На себе су преузели да процјењују ко је у праву, боље речено они су они који туже и пресуђују . Непоштовање одлука скупштинске већине и Законских норми наша локална заједница и њени грађани трпе, а све да би се нечије фотеље бар неко вријеме сачувале. Општа констатација грађана наше општине и Министарства је да локална власт не функционише и да би што прије требало ову агонију прекинути јер не води нигдје.

О овој ситуацији синоћ је на својој сједници расправљао и Општински одбор СНСД-а и у потпуности прихватио све предузете активности руководства коалиције СНСД-а и ДНС-а да се испоштују одлуке Скупштине општине Србац.

Предсједник ОО СНСД Србац
Млађан Драгосављевић