С А О П Ш Т Е Њ Е

        Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске је својим актом од 22.5.2015. по други пут с ознаком „ХИТНО“ упутило упозорење органима општине Србац да без одлагања изврши примопредају законодавне власти у општини , а све проистекло из Скупштинских одлука донесених на сједници СО-е Србац дана 9.4.2015.године, када је Скуупштинкса већина од 15 одборника од укупно 25, донијела Одлуку о покретању опозива начелника општине Србац као и Одлуку о смјени дотадашњег предсједника, подпредсједника и секретара СО-е Србац, као и Одлуку о избору господина Горана Гаврановића за предсједника СО-е Србац, као и избору подпредсједника и секретара СО-е Србац. Ово упозорење је проистекло послије 21.5.2015. када је уз присуство представника Министарства за управу и локалну самоуправу , новоизабраних чланова руководства Скупштине , бившег предсједника Скупштине и Скупштинске комисије за примопредају дужности , бивше руководство поново није хтјело предати дужност.

        Опет је бивша власт показала да не поштује законске норме и да им је власт преча од судбине грађана   наше општине.

        Министарство је своје упозорење ограничило на осам дана , а ако ни у том периоду не дође до примопредаје власти , Министарство управе и локалне самоуправе сходно члану 91. став 2. Закона о локалној самоуправи ће поднијети тужбу надлежном суду ради изрицања одговарајуће привремене мјере којом ће се обезбиједити функционисање Скупштине општине Србац.

       Имајући у виду да је слична ситуација у Градишци окончана судским спором, очекујемо да ће појединци који незаконито врше одређене функције у општини Србац, искористити овај још једном дати рок од стране Министарсва и да ће доћи до примопредаје у наредним данима, поготово имајући у виду да је бивши предсједник СО, тако и потписао записник у покушају примопредаје као бивши предсједник СО-е Србац.

 

Предсједник ОО СНСД Србац

Млађан Драгосављевић