VANREDNA SKUPŠTINA

             Новоизабрани предсједник Скупштине општине Србац, Горан Гаврановић заказао је ванредну сједницу Скупштине за 19.5.2015. године у 10 часова. Повод заказивања ове сједнице је заузимање ставова послије одржане 21.сједнице Скупштине 9.4.2015. и сада већ бивше руководство Скупштине није хтјело предати власт легално и легитимно изабраним функционерима. И поред захтјева Министарства за локалну управу и самоуправу да се испоштује примјена закона у овој ситуацији, то за бивше руководство Скупштине није имало никаквог значења. Заклињу се да поштују демократске принципе и закон већине, а раде све супротно. Чак и данас кажу да је 21. Сједница Скупштине нелегална, а ту сједницу је заказао бивши предсједник Скупштине, који је својим потписом и печатом овјерио дневни ред и сазив. Ни једног  тренутка нису повели рачуна о својој одговорности што Скупштина не функционише и што због тога трпе или ће трпјети грађани наше општине и што раде без значајних докумената које је Скупштина требало давно да усвоје. Понашање локалне власти је типичан примјер како неко не жели да преда власт јер се ту угодно осјећа, а поготово када одлуке Скупштине минимизирају и не доноси и не поштује. Пуна су им уста демократије а чине супротно.

                Све су ово разлози који су утицали на заказивање ванредне сједнице Скупштине која ће још једном покушати да се  ова  ситуација ријеши. О сазивању Скупштина обавијештени су сви одборници (25), начелник Општине, замјеник начелника и Министарство за локалну управу и самоуправу као и медији. Морамо нагласити да службе у општини нису хтјеле да дистрибуирају материјале за сједницу већ их је новоизабрани предсједник Скупштине упутио путем поште.

                У циљу благовременог и истинитог информисања наших грађана о свим овим активностима Клуб одборника СНСД-а и ДНС-а организоваће конференцију за медије под називом  „ Ванредне околности и блокада законитог функционисања Скупштине општине Србац“. Конференција је заказана за 19. 5. 2015. у 12 часова послије заказане примопредаје између бившег предсједника и секретара Скупштине и новоизабраних предсједника и секретара Скупштине. Конференцији ће присуствовати новоизабрано Скупштинско руководствои  и руководство СНСД-а и ДНС.