С А О П Ш Т Е Њ Е

У уторак, 14. 4. 2015. Одржана је сједница Општинског одбора СНСД-а Србац са следећим дневним редом.

  1. Разматрање политичке ситуације у нашиј општини послије сједнице Скупштине општине Србац , која је одржана 9.4.2015. године
  2. Разматрање материјала који су везани за одржавање 5. Сабора СНСД-а РС , који ће бити одржан 25.4.2015.


Руководство Странке упознало је чланове ОО са током сједнице Скупштине општине Србац на којој је опозвано руководство Скупштине. На редовно заказаној сједници Скупштине присуствовало је на почетку 16 одборника , да би послије отварања сједнице Скупштине , послије гласања о приједлогу 12 одборника из до сада актуелне већине да се одложи сједница , сада бивши предсједник напустио сједницу Скупштине. Скупштина је наставила са радом са 15 одборника , и то : 12 одборника СНСД-а 1 одборник ДНС-а који сада чини са СНСД-ом скупштинску већину и 2 одборника СДС-а. Цјелокупни рад Скупштине одвијао се по свим правилима Закона , Статута и Пословника Скупштине општине Србац . На овој сједници Скупштине донесено је следеће:

  1. Донесена је одлука о покретању опозива начелника општине , господина Драге Ћирића
  2. Опозван је секретар Скупштине општине Србац , госпођа Драгица Вранић , а за секретара је именована госпођа Слађана Шкрбић
  3. Опозван је предсједник Скупштине ,господин Зоран Ђукић , а именован је нови предсједник Скупштине господин Горан Гаврановић
  4. Опозван је потпредсједник Скупштине , господин Драган Лепир , а именован је на ову функцију господин Теодор Стојковић.

Све одлуке донесене су већином гласова или једногласно. Уз невиђену опструкцију службе локалне власти сједница је протекла у најбољем реду и све донесене одлуке су валидне . Сада мањина у локалној Скупштини покушава да све донесено опструише па тако бивши предсједник Скупштине ову сједницу назива нелегалном , а сам је отворио сједницу и дао на гласање приспјеле материјале. И овога пута је локална власт показала да је заинтересована првенствено за своје личне интересе , а тек онда за нешто што би било од интереса за све грађане наше општине. Овакав рад локалне власти није новина , она овако функционише већ више од двије године.

Чланови Општинског одбора су у потпуности прихватили рад Странке и констатовали да се испуњавају задаци који су повјерени руководству странке и да то раде на најбољи начин . Договорено је да се не стаје са свим даљим активностима и да се учини све да неминовно дође до преузимању комплетне законодавне и извршне власти , што је првенствено за добробит свих грађана наше општине.

У припреми за 5. Сабор странке предложено је 16 чланова странке који ће учествовати у раду Сабора . Вођено је рачуна да поред оних делегата који статутарно јесу делегати буду предложени чланови из свих структура Странке као и о територијалној заступљености.