Саопштење

Савез независних социјалдемократа општине Србац жели да упозна чланове и симпатизере наше странке, као и грађане општине, да је Клуб одборника СНСД и СП општине Србац, дана 30.12.2014. године обавјестио предсједника Скупштине да неће присуствовати раду 21. сједнице Скупштине општине Србац.

Разлог неучешћа на овој Скупштини је прије свега непоштовање Пословника о раду СО-е при заказивању сједнице. Ништа мање разлог није и предвиђени материјал, односно најбитнија документа која доноси Скупштина у једној општини. Наиме, ради се о: Ребалансу Буџета за 2014. годину, Извршењу Буџета за 2014. годину, Основама Економске политике општинер Србац за 2015. годину и приједлог Буџета за 2015. годину.

Ова предложена документа Скупштина је убједљивом већином гласова, већ два пута одбила,односно за исте су гласали само 3 одборника, што јасно показује да за ова документа нису гласали ни одборници који већ више од двије године чине скупштинску већину, односно њихове странке врше и законодавну и извршну власт.

Предлагач, односно начелник општине је без обзира на ове чињенице поново предложио Скупштини непромијењене поменуте документе. Ни једна примједба нашег клуба и осталих одборника није прихваћена, што је за нас представљало основни разлог да се одлучимо за неучествовање у раду поменуте сједнице Скупштине.
Овакав рад извршне и законодавне власти траје већ више од двије године и поред упорног нашег указивања да ће се оваквим радом наша општина наћи у врло тешкој економској ситуацији, што се одражава вишемјесечним неиспуњавањем Буџетских обавеза према Јавним установама, Предузећима и Организацијама које се финансирају из Буџета општине.

СНСД Србаац, прије свега сумња у вјеродостојност података који су нам презентовани од стране актуелне власти, а ми као озбиљна и најбројнија странка, што смо потврдили повјерењем грађана и на претходним изборима, сигурно нећемо себи дозволити да учествујемо у доношењу, незаконитих и штетних одлука.

Клуб одборника СНСД и СП је на прошлој сједници затражио да начелник општине Србац из тих разлога поднесе оставку, након чега је услиједило медиско саопштење о преласку актуелног начелника општине и још три одборника у Социјалистичку партију. Мислимо да је то чисто политиканство и покушај да се сачувају позиције које има начелник и појединци у актуелној власти. СНСД са овим преласцима нема никакве везе нити је учествовао нити ће учествовати у доношењу овакве одлуке у Социјалистичкој партији и сматрамо да је то њихова унутрашња ствар која нас ничим не обавезује.

СНСД Србац ће и даље у складу са одлукама Органа странке, бити снага која ће у даљем раду дјеловати у интересу грађана Српца и тражити најбољи начин у циљу преузимања извршне и законодавне власти у општини Србац.

Свим члановима, симпатизерима и грађанима наше општине СНСД Србац честита предстојеће празнике и желимо пуно личне, породичне среће и задовољства у Новој 2015. Години.

Ваш СНСД.