Саопштење

Извршни одбор СНСД Србац разматрао је 1.12.2014 године актуелну економско политичку ситуацију у Републици Српској и у општини Србац. Изражено је задовољство резултатима избора на свим нивоима, а посебно на изборној побједи у Српцу.Овакви резултати у Српцу резултат су организованијег рада свих чланова СНСД-а и враћеног повјерења грађана као и катастрофално лошег рада актуелне власти у србачкој општини. СНСД констатује да се један дио политичара из других странака и на републичком и на локалном нивоу не може помирити са изгубљеним изборима па својим изјавама,памфлетима и покушајима стварања афера покушава оспорити изборне резултате како СНСД у цјелини тако и појединаца у СНСД.
Странка је показала висок ниво одговорности према грађанима , брзим формирањем власти на нивоу Републике Српске, стварањем скупштинске већине са коалиционим партнерима и именовањем госпође Жељке Цвијановић за мандатара за састав нове Владе Републике Српске.
Очекује се да и нова Влада РС буде изабрана у децембру 2014.године чиме би се завршио процес формирања власти у Републици Српској .
Што се тиче актуелне политичке власти у Српцу, СНСД је оцјењује као катастрфално лошу и погубну по све грађане општине Србац. Од једног лијепог, угледног и признатог градића Србац је постао општина коју сви мимоилазе а све захваљујући лошем раду актуелне власти. Током децембра мјесеца на скупштинским засједањима која треба да се одрже СНСД ће наставити опозиционо дјеловање и неће дати подршку Извјештају о реализацији Буџета ,евентуалном ребалансу буџета за 2014.годину, економској политици и Нацрту буџета за 2015.годину. Терет одговорности за ове документе је на актуелној власти.С обзиром да су поједине странке јавно изјавиле да не подржавају Начелника општине оне су на потезу да се кроз предстојећи скупштински рад на наведеним и осталим документима докажу и да покрену иницијативу за промјену власти или да наставе водити општину у суноврат. Одговорност је њихова, те очекујемо да ће то показати на предстојећем засједању СО-е Србац.

СНСД ће и даље бити странка која ће дјеловати у интересу грађана Српца и странка која ће кад преузме власт бити одговорна према свим субјектима и појединцима у Српцу.