Србачка Скупштина

Поводом протеклог засједања одборника у Скупштини општине Србац дошли смо на идеју да мало детаљније изнесемо запажања када је ријеч о Скупштини и њеним појединим члановима.

Тренутна власт у нашем Српцу коначно је успјела да посложи коцкице у својим редовима, тако што имају већину одборника. Овом насталом ситуацијом видно је њихово задовољство које не могу да сакрију, иако на лицима наших српчана и даље можете да видите незадовољство и тугу јер су схватили да се начелник општине задњих годину и по дана само борио да има 13 одборника у Скупштини. Како би то постигао подредио је читав Буџет општине Србац одеђеним људима како би испунио свој циљ не размишљајући да ће тако угрозити велики број буџетских корисника. Највише профита од нашег буџета имали су три одборника које сви добро знамо. Пред сваки сазив Скупштине њих тројица су тражили од начелника новац, радна мјеста како би запослили своју родбину, пријатеље који нису квалификовани за одређене послове, али то наравно није важно, важно је само да дигну руке на Скупштини и тако обезбиједе начелнику већину. Није ни важно што је велики број наших младих школованих српчана и даље на Бироу за запољавање, ништа није важно осим скупштинске већине. Ове корумпиране одборнике начелник је подмићивао наравно из општинске касе јер цифре које су тражили биле су огромне. Било је ту свкакавих трансакција, куповине којекаквог земљишта на непознатим локацијама по знатно већим цијенам него што вриједе, куповине угоститељских објеката, аутомобила …

За разлику од новог предсједника Зорана Ђукића, прошли предсједник Скупштине Теодор Стојковић остао је досљедан споразуму коју је његова странка потписала са СНСД-ом и упркос разним неморалним понудама и притисцима остао је ту гдје јесте. Колика је снага актуелне скупштинске већине знаћемо за мјесец дана када привремено примљеним радницима истекну уговори о раду или ипак када дође до сазива нове Скупштине, која по многим процјенама неће бити прије избора.