Школство и спорт у нашој општини!

У претходном чланку смо подсјетили наше грађане шта је урађено на развоју  инфраструктуре за вријеме власти СНСД-а у нашој општини. Овај чланак ћемо посветити улагањима у школство као и развој и напредовање спорта у општини Србац.

Наиме, на подручју општине Србац постоје 3 основне школе и један школски центар. Када говоримо о школама подсјетићемо шта је све урађено у периоду када је СНСД био владајућа странка у Српцу. У ОШ „Јован Јовановић Змај“ обновљен је стари дио зграде, у Разбоју Љевчанском изграђене су подручне школе, затим је изграђена школска дворана у ОШ „Вук Караџић“ у Ситнешима, као и реконструкција школе у Кобашу. Треба подсјетити и на велику материјалну помоћ свим школама на подручју општине Србац, као и финансирање бројних школских такмичења. СНСД-е док је био на власти није заборавио ни најмлађе. Како би нашим малишанима било што љепше и удобније општина Србац, а у вријеме када је СНСД био на власти, опремила је зграду ЈУ Дјечијег вртића „Наша радост“ тако што је овој згради стари кров замијенила новим. Промијењена је и столарија, уведено је централно гријање, набављене су играчке и неопходан дидактички материјал како би најмлађима био олакшан и што љепши боравак у овој предшколској установи.

Док је СНСД-е био на власти у локалној заједници много тога се урадило и на пољу спорта, а оно што је свакако једно од највећих и најупечатљивијих инвестиција је изградња спортске дворане у Српцу. Данас у нашој спортској дворани се одвијају многобројни спортски догађаји, хуманитарни догађаји, политички скупови, свечаности, концерти и многе друге манифестације. Треба напоменути да су за вријеме власти СНСД-а у Српцу, од 2006. до 2010. године, реновирани готово сви терени за мале спортове на подручју општине Србац, постављени су рефлектори на истим, пружана је финанцијска помоћ у раду Невладиних омладинских организација и на тај начин се водило рачуна о омладини у нашој локалној заједници. Изграђене су трибине на спортским објектима, а акценат треба ставити и на финансирање рада свих спортских клубова који дјелују у општини Србац, као и организовање бројних спортских турнира.

НАСТАВИЋЕ СЕ …