НАЧЕЛНИКОВЕ БАЛЕ

За вријеме II Свјетског рата, народ на овим нашим просторима био је сатанизован на разне начине од стране страног окупатора. Па ипак се сналазио, помагао међусобно у тешким тренуцима и успио да прегура то зло које га је снашло.

Након поплава које су погодиле и нашу општину хуманитарна помоћ стиже са више страна, а највише од стране Републичких робних резерви у општину Србац. Највише у виду сточне хране, жита и сијена у балама. Међутим, људи који шаљу помоћ нису ни свјесни у чије руке су препустили сву ту у овим тренуцима пријеко потребну помоћ.

Начелник општине и трабанти око њега, уз помоћ својих партијски оданих сеоских мешетара помоћ која је намијењена свим мјештанима који су настрадали у поплавама, ових дана дијеле искључиво по партијској припадности. Спискови који се праве за помоћ рађени су тако да се директно оштете чланови и симпатизери СНСД-а, и то на такав начин да не добију ништа. Овакав поступак начелника може се назвати тешким угњетавањем. На овај начин дијелити људе које је погодила катастрофа великих размјера још је један у низу начелникових сулудих потеза.

Господо драга овакво понашање и поигравање са људима у овако тешким тренуцима опасно је и имаће далекосежне посљедице по вас. Јавно говорећи како је он начелник свих грађана, а на терену радити нешто сасвим обрнуто, говори о обмањивању и лагању грађана наше општине те о тоталној конфузији у глави начелника општине. Још једном подсјећамо начелника да је залутао у времену и простору.

За разлику од њих СНСД – је финансијска средства која је прикупио усмјерио на јединствени рачун министарства финансија РС-а, са назнаком за помоћ грађанима општине Србац. Тако да сви поплавама угрожени на нашој општини добију помоћ. Ми ћемо и даље наставити акцију помоћи нашем угроженом становништву.

Начелникова срећа је што поплаве нису „подавиле“ рибе, него су вјероватно боље пропливале. Поступци начелника и његових партијских колега опаснији су по наше грађане него сама поплава која их је задесила јер уносе дубоке подјеле у наше друштво. Иако смо низ пута упозоравали на залуталог начелника, сад се у правом смислу ријечи види да га је „поплава избацила“.

Чланови и симпатизери СНСД-а као и сви грађани преживјеће и овај терор начелника и блиских му нерадника, усправно подићи главу и уз нашу помоћ и подршку наставити обновом и радом да приврјеђују и уздижу своје породице.

А ви господо уживајте у „својој“ помоћи коју добијате и пријатно вам.

ВАШ СНСД.