Улагање СНСД-а у инфраструктуру општине СРБАЦ

Убједљивом побједом и доласком СНСД-а на власт у општини Србац 2004. године, са квалитетним програмом који СНСД нуди, почели су се стварати услови, за незамислив успон и развој општине Србац. За само двије године, до 2006 године када Савез независних социјалдемократа побјеђује и на републичким изборима, у општину Србац је инвестирано невјероватних 200.000 КМ. Златни период од 2005. до 2012. године, остаће упамћен у историји Српца, између осталог, по највећим и најзначајнијим инфраструктурним улагањима, која су нашој малој и средње развијеној општини омогућила све предуслове за бољи живот и динамичан и просперитетан развој. У општину Србац инвестирано је више од 50.000.000,00 КМ за њен инфраструктурни развој.

Када говоримо о водоснадбијевању конкретно мислимо на инвестирање у систем водоснабдијевања општине Србац које је једно од највећих капиталних улагања у инфраструктури. Такође треба споменути и изградњу водоводног система у Каоцима чија је инвестиција износила 250.000 КМ, затим реконструкција главног потисног цијевовода од изворишта у Повеличу до Српца, санација система водоснабдијевања у ужем градском језгру, затим изградња резервоара питке воде у Српцу, изградња водовода „Вријеска“ у Горњим Срђевићима чија је вриједности износила чак 3,4 милиона КМ. Такође је изграђена и дистрибутивна мрежа у љевчанском дијелу општине Србац, као и институционо јачање ЈП „Водовод“ Србац.

У истом периоду власт СНСД-а улаже и у реконструисње 50 километара нисконапонске мреже, затим реконструкцију и измјештање 20 кv далековода Србац-Кобаш, изградњу трафостаница, Болничко брдо, Храстови, Зелена пијаца, Индустријска зона, Спортска дворана. Реконструисана је и нисконапонска мрежа у 26 насељених мјеста општине Србац. Велику пажњу грађана привукла је изградња јавних расвјета у свим мјесним заједницама, затим освјетљaвање спортских објеката, измјештање мјерних мјеста на подручју општине Србац, реконструкција тврдих објеката трафостаница, као и просијецање водова кроз шуме.

СНСД- е је много средстава уложио и у путну комуникацију која је нашој општини осим олакшаног кретања и саобраћајне повезаности дала и љепши изглед. Три најкапиталнија пројекта из ове области су санација и изградња путних праваца према Лакташима – Канал укупне вриједност 9 милиона КМ чија је средства обезбиједила Влада РС, пут према Прњавору чија је средства такође обезбиједила Владе РС у износу од 2,5 милиона КМ и санација магистралног пута Нова Топола – Србац – Дервента.

Овдје није био крај инвестиција локалне власти на челу са СНСД-еом уз помоћ Владе Републике Српске. Велики печат у нашој општини остављен је реконструкцијом градских улица: Здравка Челара, Савска, Врбаска, Мотајичког одреда, 29 Новембра, Веселина Маслеше, 27 Јула, 11 Новембра, Моме Видовића, Трг Бораца, Дио Сарајевске улице, Инађолска улица, улица у насељу Сунце и других.

Реконструкција локалних путева Повелич -Жупски Разбој у дужини од 18 км, затим Ножичко – Селиште, Срђевићи – Илова, Разбој Лијевче – Лилић у дужини од 3 км, Пут у Горњој Лепеници, Пријебљезима, Лилићу, Доњој Лепеници, Дугом Пољу, Барајима, Ћукалима, Илићанима, Новој Веси, Коровима, Кукуљама, Разбоју Љевчанском, Црнаја-Ножичко као и изградња мостова и прелаза.

НАСТАВИЋЕ СЕ.