Поштовани суграђани

          Будући да се након катастрофалних поплава које су погодиле РС, стање колико-толико нормализује, у даљем тексту објавићемо неколико битних чињеница.

         Протеклих дана појединци и наши политички противници изнијели су у јавност низ нетачних информација којима свјесно дезинформишу јавност. Једна од тих лажи коју су пласирали је та да је СНСД, у вријеме катастрофалних поплава проводио анкету о раду начелника. Истина је да је та анкета рађена и да је трајала 7 дана, међутим анкета је завршена 7.маја, а то је 8 дана прије почетка поплава.

         Тешко је схватити потребу политичких незналаца и ситних душа да имају потребу да лажима и обмањивањем покушавају деградирати СНСД. Такође су нас критиковали због текста у ком критикујемо начелника општине и његов ангажман у току поплава. Текст који смо објавили везан је за претходну поплаву, не ову велику, а све чињенице наведене у том тексту тачне су и лако провјерљиве.

        Још кратко да се вратимо на проведену анкету , која је рађена из разлога да би се обистинила наша размишљања, а то је да су грађани општине Србац увелико незадовољни радом начелника општине и да је 2/3 испитаних било огорчено на његов рад. Грађанима хвала јер су потврдили наше размишљање и показали да је човјек залутао на посао који покушава да ради и да су се створили услови за опозив начелника Општине Србац.

      У току тешких поплава у РС и ванредне ситуације СНСД се није укључивао у политички рад. Све политичке активности прекинуте су. Једино што смо радили био је наш ангажман у помагању поплавама захваћеним селима наше општине, као и планирање даљег пружања помоћи нашим грађанима.

      Нажалост било је доста оних који су тренутке тешких поплава користили за покушај стицања јефтиних политичких поена. Али то јасно говори о њима. Одговорно тврдимо да сваки наступ исфрустрираног СДС-а само је дошло боље нама, а народ је још једном увидио ко су ти људи и да су конци у њиховим главама давно помршени. Њихови напади на републичку власт толико су неутемељени да су изазвали подсмјех грађана РС-а.

   Ми овом приликом желимо да честитамо и одамо признање вршиоцима власти РС-а због њихових активности у току незапамћених поплава. Предсједник републике, предсједница владе, предсједник скупштине, сви министри у влади РС, као и остали који су били чланови републичког кризног штаба, урадили су фантастичан посао и дали су све од себе да помогну грађанима у катастрофи која их је задесила. Народ је јасно видио да у тешким тренуцима по РС има ко да их води.

     Да се вратимо још мало на локални ниво. Чудно је видјети СДС како сад на сва уста хвали и велича начелника Ћиру. Питамо их шта су говорили о њему на органима њихове партије?

   Највећи број СДС-ових највиших функционера у општини Србац на којим састанцима толико су вријеђали лик и дијело Драге Ћирића до те мјере да је током трајања низа састанака „чашћен“ низом погрдних назива као и најсочнијих псовки. Неидите логиком воли свој народ и водити недоследну политику која је прочитана. И још један савјет: ако већ пишете текстове, дајте то неком ко је писмен. Већ у првој реченици кажете како нас је „неплански погодила катастрофа“, па зар катастрофе погађају неког плански? Неписменост.

       О начелнику бисмо имали много тога рећи, али издвојићемо само да.

   У јеку најтежих поплава начелник обилази мјештане села у лијевчу. Мјештани му се жале зашто ништа није предузето да до поплава не дође, а његов одговор на то је „Ко вам је крив што сте ту правили куће“.

    Па драги начелниче питамо се да ли си ти при здравом разуму?  Тако нешто рећи људима који су нажалост остали готово без ичега мало је рећи да је за осуду. Ниси за посао који обављаш. Врати се својој риби ускоро ћемо да видимо какав си у угоститељству јер си почео кафане да отвараш. О том другом прилоком. О Горану Ћосићу НДП (несталој демократској партији) ни ријечи. То је партија у нестанку. Они су због претјеране мржње одавно погубили компас.

     Овом приликом изражавамо саучешће породицама настрадалих у најгорој природној катастрофи која је погодила РС.