Srbačka opozicija postala pozicija

SRNA - 13.05.2014

SRBAC – Klub odbornika SNSD-a i SP-a u Skupštini opštine Srbac uspio je privući dva odbornika iz pozicije i tako obezbijediti skupštinsku većinu, te je nakon godinu i po dana od lokalnih izbora preuzeo zakonodavnu vlast u opštini.

Prelaskom Zorana Đukića iz SNS-a i Ljube Rakića iz DNS-a iz dosadašnje pozicije na stranu opozicije, Klub SNSD-a i SP-a sada je obezbijedio skupštinsku većinu od 14 odbornika, što je komotna većina za donošenje odluka u opštinskom paralmentu.

„Dosadašnja pozicija, koju je u Srpcu činilo 13 odbornika, sada je pala na 11, što će sigurno izazvati velike kadrovske potrese u ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Srni predsjednik Kluba DNS-a Goran Ćosić.

On je dodao da je već na današnjoj sjednici Skupštine opštine Srbac prilikom razmatranja izvještaja o radu opštinskog Centra za socijalni rad, koji nije prihvatilo 14 odbornika nove pozicije, sa isto toliko glasova opozvana direktor Cana Stojković, a za vršioca dužnosti direktora imenovana Ljilja Lazić.

Prema njegovim riječima, skoro svi prijedlozi načelnika opštine Srbac Drage Ćirića za imenovanje opštinskih komisija i članova upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama nisu prihvaćeni, već su izabrani kadrovi koje je predložio Klub odbornika SNSD-a, SP-a, DNS-a i SNS-a.

Od danas u opoziciji u Skupštini opštine Srbac su četiri odbornika SDS-a, pet odbornika NDP-a i dva odbornika PDP-a.