Опозиција не разумије политику

126754_250_150Предсједник Милорад Додик потврдио је гостујући у емисији „Индиректно“ да ће на наредним изборима бити кандидат за предсједника Републике Срспке.

Предсједник Додик је рекао да је питање пребивалишта политичко питање од велике важности у БиХ. Изјавио је да ће се одлука Владе о провјери тачности података приликом пријаве пребивалишта у пракси примјењивати.

„Уколико високи представник поништи одлуку Владе Српске, она неће бити проведена на територији Републике Српске јер је нећемо објавити у Службеном гласнику“, истакао је Додик.

Предсједник је подсјетио да је 2002. године на инсистирање Међународне заједнице та надлежност пренесена на ниво БиХ, а да је до тада примјењиван закон Републике Српске који је важио у Републици Српској.

„Проблем је што СДС и ПДП, који су тада вршили власти, нису ништа урадили да то спријече“, рекао је предсједник.

Додик је напоменуо да су бошњачке партије у Сребреници са коалицијом 1. март потписале заједничку платформу, а да је Босић седам дана касније потписао декларацију са тим истим партијама у Сарајеву.

„Ово показује да СДС не разумије политику и види да су искориштени да умање значај идеје о провођењу референдума у Српској. Не знам ни какве промјене у Српској могу донијети Иванић и Чавић, који су имали прилику да врше власт и тада су много лошег урадили“, рекао је предсједник.

Предсједник је истакао да МУП Републике Српске добро ради свој посао, али да су у обрачуну са криминалом и корупцијом највећи проблем судови и тужилаштва.

„Када погледате каква је била ситуација на пољу безбједности са овом данас можете закључити да се мног урадило. МУП Српске данас добро ради свој посао, али судови и тужилаштва не. Свако ко је одговоран за криминал мора да одговара“, рекао је предсједник Додик.