Додик: Сарадња Српске са СПЦ на максималном нивоу

dodik-spcПредсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је сарадња Републике Српске са Српском православном црквом /СПЦ/напредовала у посљедњих неколико година и да је достигла максималан ниво.

Након свечаног пријема у Београду, коју је поводом Лазареве суботе уприличио Његова светост патријарх српски Иринеј, Додик је рекао да су се грађани Републике Српске вратили Цркви и да поново поштују своју вјеру и обичаје.

Он нагласио да је сарадња Републике Српске са СПЦ у протеклом периоду била „апослутно максимална“, што је видљиво не само у институцијама власти, него и у народу.

„То је видљиво у народу који се на импозантан начин вратио Цркви и поштује своју вјеру“, рекао је Додик новинарима.

Предсједник Српске каже да је дошао данас у Београд да патријарху Иринеју честита крсну славу и да се на овај велики дан сретне са људима добре воље, који су у Патријаршију дошли истим поводом.

Свечаном пријему код патријарха српског присустовали су, између осталих, и премијер Србије Ивица Дачић, директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, престолонасљедник Александар Карађорђевић и више владика СПЦ.