СНСД показао како се бране интереси Српске

kosarac_flashИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. МАРТА – Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац поручио је вечерас да су представници ове странке у протеклом периоду показали како се штите интереси Републике Српске, јер ниједна надлежност није пренесена на ниво БиХ од 2006. године, односно од како СНСД обавља власт.

„Како се заступају национални интерси у Сарајеву научио сам од Небојше Радмановића, Николе Шпирића, Душанке Мајкић и Бошка Томића, екипе која неће издати интересе Српске. Та екипа, прије свега, пита шта каже Народна скупштина и Влада Републике Српске, те кабинет предсједника Додика, како се понашати у Сарајеву“, рекао је Кошарац на трибини СНСД-а у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да приликом доношења закона у Парламентарној скупштини БиХ представник ПДП-а Младен Иванић пита шта кажу странци за разлику од представника СНСД-а које није брига шта кажу странци.

„Морамо бити опрезни. Ближе се избори и свима нам се чини се да су исти донатори коалиције ‘Први март’ и опозиције у Републици Српској“, рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да је довољно погедати какве политике заступају представници опозиције, те позвао грађане да гласају за политику СНСД-а и за Републику Српску.

„Недавно сам на конференцији за новинаре изјавио да је Ратко Младић херој, а представник СДС-а Огњен Тадић ме на степеницама пита да ли сам нормалан да то кажем. Рекао сам да иза својих ријечи стојим и да тако сви мисле из СНСД-а“, нагласио је Кошарац.

Он је рекао да је било тужно гледати представнике опозиције током гласања о Закону о „Електропреносу БиХ“, јер су тих 40 милиона КМ, средстава Републике Српске, заробљени у Сарајеву.

„Тадић и Иванић су били против тог закона, што значи да су били против редовне подјеле пензија и плата, али и обавеза према радницима Расклопне опреме ‘Енергоинвеста’. Тако они штите интересе Републике Српске“, рекао је Кошарац.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, који је домаћин вечерашње трибине СНСД-а у Источном Сарајеву, истакао је, обраћајући се многобројним грађанима, да је предсједник Републике Српске Милорад Додик у вријеме док је био предсједник Владе дао значајан допринос изградњи инфраструктуре и привреде овог краја.

„Желимо да имамо боље домове здравља, болницу, културни живот и економски развој. Морамо да учинимо да сваки појединац у граду Источно Сарајево и свим општинама које му припадају има једнако право да зарађује, привређује и живи овдје“, рекао је Ћосић.