Стварно нема смисла!

Свједоци смо да је прије два дана одржана сједница Скупштине оштине Србац и да се, између осталог,  по ко зна који пут на дневном реду нашао Буџет општине Србац за 2014. годину, који је предложила актуелна коалициона власт на челу са мудрим и рјечитим начелником Пирићем, пардон,  Ћирићем.

Грађани су могли да виде изјаву мудраца Пирића, пардон, Ћирића и предсједника му Ћосу Ћосића. На кабловској телевизији (ИНФО+ и РТРС)

Ево преносимо вам дословно како је све то видио предлагач цртаног романа славни писац Ћиро Хаџија.

„ Опозиција, они само неће да гласају за Буџет а немају приједлоге конкретне шта треба одузети, снимти и тд тако да сматрам да је ово чисто неусвајање буџета, чисто политичко питање. Нема везе са нормалним животом грађана србачке општине о функционисању буџета огроман број потрошача су оштећени многи грађани ус ус студенти, путници еа сељаци тако даље значи о и буџетски нормално потрош који су запослени на буџету. Сви ће имат последица.“

Овдје је очигледно да је наш начелник неписмен и да нема благе везе шта прича, често ни сам себе не може да разумије шта је рекао. Ћиро звани бајка, који како тврди има скупштинску већину, није усвојио Буџет и за то окривљује СНСД који је у опозицији. Нормално је да позиција тј. власт предлаже и усваја Буџет општине. Опозиција никад није усвајала Буџет за рад позиције (Власти). Па господо, ово је срамно што Ви радите и још хоћете да кажете како смо ми криви што сте ви неспособни да предложите буџет општине који би прошао на скупштини и био реалан а не дискриминаторски, и којим желите да покријете ненормалне трошкове које сте направили како би плаћали одрживост ваше коалиције, а чији су апетити огромни. Па зар стварно мислите да ћемо подржати бруку коју сте направили гдје год сте могли. И ваш оперативни план финасирања који сте сачинили за шест мјесеци ове године уопште није реалан и нећете га моћи реализовати. Не зато што смо то ми рекли, већ зато што реално нисте водили рачуна ни о чему.

Начелник каже како смо ми криви и како нећемо да предложимо шта треба урадити. Нормално да нећемо. Зашто би Вам ми предлагали рјешења кад нити једну нашу сугестију да не радите добро Ви први нисте прихватили, а сад одједном ми криви и за ваше неуспјехе! Будите искрени, па свој план финасирања и нацрт Вашег Буџета презентујте јавности да људи виде да ништа нисте урадили како треба. Објасните, ако уопште знате да објасните или ако имате фонд ријечи који би просјечно образован човјек разумио тај  Ваш оперативни план у којем нема апсолутно ништа. Из којег сте избацили апсолутно све (омладину, невладине организације, вјерске заједнице, спорт, културне и спортске манифестације, Борачке категорије, социјална давања,и све ово за шта се Ви свесрдно залажете … ).

Ни писма која сте осмишљавали и слали људима нису помогла да усвојите овај јако битан документ. Почетак писма „У памет се господо одборници..“ боље би било да је звучао „У памет се господо власлтодршци“ али како ви памети немате ви сте се дали у бахатост, лоповлуке, криминалне радње, уцјене, лажи и опструисање грађана. Па ви сте гори од летећег циркуса Монти Пајтон Или боље речено Биртијаши лакрдијаши. Вјероватно сте и приједлог Буџета правили у биртији па онако наглуви и полупијани нисте разумјели шта је који предложио и коме требате дати за подмиривање кредита и картарошких дугова па сте направили свој оперативни план финансирања.

Вјерујемо да сте својим планом предвидјели и набавку каранфила разних боја (осим црвене јер вам та боја јако смета) да подјелите радним колегицама које сте успјешно уцијенили и испрепадали отказима па им сад као желите сретан 8. март. Како сте великодушни !!!

Ево на крају даћемо вам приједлог шта да урадите. Узмите своје ствари и поднесите оставку, јер Буџет кад се једном не усвоји власт даје оставку а ви га нисте усвојили ни из трећег пута. Будите мушко и реците да не можете радити тај посао на који сте дошли преваром грађана и куповином гласова за 50 КМ.

И још нешто свима вам желимо сретан 8.  март.

Ваш СНСД.