„СРБАЧКИ ЗЕТ“

Обавијештавамо вас да су дани и вријеме уписа у књигу жалости у свим дипломатско конзуларним представништвима и мисијама 21. и 22.октобар 2003.године у времену од 10.00 до 17.00 часова (по потреби сати уписа могу бити и дужи). Подсјећамо да на згради у којој је смјештен ДКП треба истаћи заставу на пола копља у дане уписа у књиге жалости.

ПОШТОВАНИ ГОРЕ НАВЕДЕНИ ТЕКСТ ЈЕ ИНСТРУКЦИЈА КОЈУ ЈЕ МЛАДЕН ИВАНИЋ КАО МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА БИХ ПОТПИСАО 20.ОКТОБРА 2003.ГОДИНЕ У КОЈОЈ СВИМ ДИПЛОМАТСКО КОНЗУЛАРНИМ ПРЕДСТАВНИШТВИМА БИХ У СВИЈЕТУ ДАЈЕ УПУТСТВО О ОТВАРАЊУ КЊИГА ЖАЛОСТИ И СПУШТАЊУ ЗАСТАВА НА ПОЛА КОПЉА ЗБОГ СМРТИ РАТНОГ ПРЕДСЈЕДНИКА ПРЕДСЈЕДНИШТВА РБИХ АЛИЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋА. ЗАНИМЉИВО ЈЕ ДА ЈЕ МЛАДЕН ИВАНИЋ ОВУ ИНСТРУКЦИЈУ ПОТПИСАО ИАКО ЗА ТО НИЈЕ ИМАО ОДЛУКУ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ У КОЈЕМ НИЈЕ БИЛО КОНСЕНЗУСА ЗА ПРИХВАТАЊЕ ТОГ ПРИЈЕДЛОГА. И ТАДАШЊИ ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ САВЈЕТА МИНИСТАРА АДНАН ТЕРЗИЋ САОПШТИО ЈЕ ДА САВЈЕТ МИНИСТАРА ТАКОЂЕ НИЈЕ ПОСТИГАО ДОГОВОР О ДАНУ ЖАЛОСТИ. ЗНАЧИ БЕЗ ОБЗИРА НА СТАВ ПРЕДСЈЕДНИШТВА И САВЈЕТА МИНИСТАРА ИВАНИЋ ЈЕ ПОТПИСАО ТУ СРАМНУ ИНСТРУКЦИЈУ. ПИТАМО СЕ, А ЗНАЈУЋИ ДА ЈЕ АЛИЈА ИЗЕТБЕГОВИЋ НАЈОДГОВОРНИЈИ ЗА ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА, КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА МЛАДЕН ТО РАДИ? КАКО СИ МЛАДЕНЕ НАРЕДИО ДА ЖАЛИМО ЧОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА РАТ И ЗА СМРТ ДЕСЕТИНА ХИЉАДА СРБА? ЗАШТО НИСИ БРАНИО ИНТЕРЕСЕ СВОГ НАРОДА КАО ШТО ТО ДРУГИ РАДЕ? ЕТО ТАКАВ ЧОВЈЕК БИ ОПЕТ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА НЕКЕ ОЗБИЉНЕ ФУНКЦИЈЕ, А НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА ОН И ДАНАС РАДИ У САРАЈЕВУ ПА ВАМ ДАЈЕМО НА ВОЉУ ДА ЗАКЉУЧИТЕ ЗА КОГА РАДИ.

И ЈОШ КРАТАК ОСВРТ ВЕЗАНО ЗА СРБАЦ. МЛАЂО ЈЕ „СРБАЧКИ ЗЕТ“ КАКО ВОЛИ ДА КАЖЕ. ЕВО МЛАЂО ДА ТЕ ПИТАМО ШТА СИ ТИ ТО ДОБРО УРАДИО ЗА СРБАЦ? ДА ЛИ ПАМТИ ИКО И ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ У СРПЦУ КОЈИ ЈЕ УРАЂЕН ЗАСЛУГОМ „СРБАЧКОГ ЗЕТА“? ДА ЛИ СИ ПОМОГАО ИКАД СРПЦУ? СРБАЦ ДОБРО ПАМТИ ДА НИСИ НИКАД НИШТА ОВДЕ УРАДИО, А ИМАО СИ ДОСТА ПРИЛИКЕ ЗА ТО. СРБАЦ ЋЕ ТО ПАМТИТИ И У ОКТОБРУ.