Поштовани суграђани

Посебно нам је драго да су се ове „ЗВОНЧИЦА“ снаге, састављене од непросвјећених људи који баш и не баратају много са чињеницама и истинским подацима јавиле и покушавају да на комичан начин дочарају своје виђење ствари.

Господо. Знамо да вас истина највише боли, па сте се зато окренули прављењу карикатура или чега већ. Чувени кратконоги „Љубињо“ који је све само није бразилац и није ноншалантан као што ви то тврдите није запослен у „АД Водовод Србац“ . Господо, из владајуће коалиције, морате признати хтјели Ви то или не да сте изгубили нит и све конце из својих руку. Мислите да је народ којег сте, истина успјешно обманули на протеклим изборима да вам дају глас, задовољан ониме шта сте или боље речено нисте урадили као што сте обећавали. Гдје су вам ти ваши силни инвеститори? Гдје су пластеници површине 6 хектара који запошљавају преко 60 људи и производи расаду? Гдје су вам фабрике у индустријским зонама? Колико сте људи запослили правилно уз процедуре које закон (који ви господо не поштујете) прописује? Гдје су вам засади ТАРТУФА који доносе енорман приход сваком узгајивачу? Гдје су Вам све оне ствари које сте обећали а нисте испунили?

Хоћете одговор?

Ево овако.

Пластеници се бијеле у Ситнешима, расада се дијели по ниским цијенама народу који хоће да произведе поврће (паприке,парадајз, салату), људи не могу да произведу довољну количину расаде колика је потражња, увели сте и трећу смјену због потражње. (Све се отимају). Чак сте и зелену пијацу отворили у Ситнешима са највећом берзом повртларских производа и расаде у региону!

Израелци стижу, подижу погоне за производњу кечапа, разноразних сокова, сосова и умака, (А у једном гадном сосу сте и Ви заглавили цијењена господо).

На пристаништу, што га направиште, бродови пуни разноразних терета чекају по пар дана да пристану како би испоручили своје терете за тржиште југоисточне Европе.

Купалиште врви од купача и страних туриста, претежно Руса, да се и Азурна обала постидила са нивоом туристичке понуде у односу на свјетску топ дестинацију купалишта на Сави у Српцу.

Индустријске зоне су препуне бројних брендова као у силиконској долини Калифорније. Ту су ( Acrobat, IBM, Acer, Google, Facebook) и још многе друге компаније које за подручје југоисточне Европе имају сједиште у Српцу, а које су запослиле бројне коалиционе „СТРУЧЊАКЕ“ којима обилује коалиција „Звончица“.

Пољопривредници који су деценијама обрађивали кукуруз, пшеницу, јечам и бројне друге житарице и повртларске културе, окренули су се профитабинијем начину прехрањивања својих породица. Никли су засади љешњака и ТАРТУФА, а бројни су одлучили да своје обрадиво земљиште претворе у пашњаке и гаје КОЗИЋЕ И ЈАРИЋЕ. Приходи од овог вида узгоја тартуфа и коза у општински буџет, (којег нема у овој години), је енормно висок, па су радници општинске управе добили све заостале плате, топли оброк, зимницу, огрев, плаћена љетовања и зимовања у гори Мотајици и на купалишту на Сави у Српцу у хотелу Промаја са 5 звјездица.

Визионари који предводе нашу општину путем Безнађа, опоравише Србац и направише једну Велику Шарену лажу, на којој им завиде и колеге властодршци из околних општина (Градишке, Дубице и Прњавора).

А Љековито биље!! Е то вам је тек просперитет! Биофармацеутска индустрија тек треба да рашири своја крила на општини Србац. Али о том по том.

Драги наши суграђани.

Свједоци сте да нема предузећа „Кисели ХаџиКраставац д.о.о. Србац“ тј. пластеника, нити има фабрика, нити има инвеститора, нити било чега што сте овом јадном народу обећали. Господо, ви сте једна обична скупина лажова која је обманула сироти народ. Да сте ви толико јаки не би правили коалицију од 8 партија како би побиједили СНСД. То довољно говори о вама ко сте и шта можете.

Па наш Хаџија, истина, један цијењен, угледан, препоштен, поштовалац Српца, који је обећао дијелити 5 хектара плодне земље за узгој КОЗА, јасно је поручио својим суграђанима за кога их сматра. Тиме је отворено народу рекао да су ЧОБАНИ и да нису ништа друго.

Хоћете да правите „Мотајичку шарганску осмицу“ да правите воз по Мотајици!!!???? Да правите луку на ушћу Врбаса у Саву!!!??? Да правите купалиште??? Да узгајате јелене лопатаре??? Погледајте изјаву и обећања нашег начелника на јавној трибини одржаној у Српцу 18.04.2013. на YouTube па се увјерите сами. То што је тај човјек том приликом изјавио највише личи на хумористичку серију.

Зар ви стварно мислите да је овај народ луд? Зар ви стварно мислите да имате јаку подршку у народу којем за ових годину и по ништа нисте учинили, осим што за све кривите СНСД. Додуше, Ви и не знате ништа друго него да кривите једину партију која је Српцу донијела развој, инвестиције и запошљавање.

Изволите!

Имате власт и „преспособне“ директоре који су на Србац навукли срамоту ( Туку се по кафанама наочиглед дјеце и омладине, не плаћају плате зато што нисте ожењени, доводе најмлађе у директну опасност од експлозија и гушења димом, тјерају родитеље да дјецу воде љекарима у Бањалуци, Градишци , Дервенти, по приватним амбулантама и још много,много тога ), па се докажите. Па ни Буџет нисте у стању да направите како треба и да га усвојите како би могли колико је могуће нормално одвијате привредни, економски и друштвени живот. Лажете и обмањујете дјецу, младост и све суграђане Српца.

Како Вас није срамота?

Нисте исплатили ни стипендије студентима, ни превоз ђацима, ни накнаде за новорођену дјецу, ни давања за социјалне категорије, ни помоћи за борачке категорије. Нисте ни марку једну донијели са стране за ову годину и по дана, колико успјешно обављате историјски посао де-стабилизације општине Србац.

Бавите се чистим МОБИНГОМ, присилом, уцјенама, пријетњама. Отпуштате раднике, доводите породице на руб егзистенције. Сманујете плате а својим начелницима и директорима дижете плате. Пратите и уцјењујете људе. Пријетите хапшењима. Све што урадите нема упоришта у законима Републике Српске. Ово су само мали примјери чиме се ви „Препоштена“ господо бавите.

Даћемо Вам мали савјет. Узмите књигу „Систем државне управе“ гдје је све тако лијепо описано како функционише власт на локалном нивоу, на републичком и државном ко има каква права и овлаштења.

Узмите УСТАВ Републике Српске па прочитајте. Законе доноси Република, а не неко трећи или у најгорем случају Ви цијењена господо. Закони су ту да се прво прочитају, па примјене и поштују, што Ви очигледно не радите.

Довели сте Србац на стуб срама. Гдје се цијела Република Српска подсмијава свим српчанима без обзира на политичко опредјељење и мјесто гдје бораве, живе и раде.

И то је Ваш успјех???

Пуно поздрава од Вашег СНСД-а.