Поштовани суграђани

Свједоци смо да у данашње вријеме живе свакакви људи са врло чудним причама. Даљи текст сигурно ће да Вас у најмању руку запрепасти.

ГОВОР ДРАГЕ ЋИРИЋА, АПРИЛА 2013.године, у Српцу у Дому културе.

Цитирамо његове ријечи:

– „Ми смо буџет стабилизовали, ми смо све трошкове смањили, од потрошње горива до репрезентације.

– Смањили смо плате, повећали смо социјална давања, повећали смо борцима и инвалидима.

– Ради се пројекат уљепшавања Српца, уређења платоа занатског центра.

– Ми смо довели талијана који прави погон за производњу пластичних дијелова за аутопутеве.

– Планирамо нову индустријску зону на усћу Врбаса у Саву, гдје ће се правити лука, силоси, стамбене зграде. То је град на двије ријеке.

– Имали смо израелца који планира фабрику кечапа којем треба 1000 хектара земље да сије парадајз, треба му 60 000 тона шљиве.

– Задругар треба да ради пластенике и у старту запосли 60 људи. Међутим, ту треба и један стакленик гдје би се производила расада за цијелу БиХ. Правила би се хладњача, пастеризација, паковање паприке у тегле. Ту би радило најмање 100 људи. Потписан је уговор за ову годину од 1000 тона.

– Морамо водити рачуна јер Србац нема централно гријање. Имали смо већ три инвеститора који желе да праве топлане. Не можемо одлучити јос која је најбоља варијанта за Србац. Треба гријање трикоу, треба топла вода клаоници, пластеницима. Значи енергана једна која би производила струју и топлу воду и пару. Људи долазе у понедељак у општину, дођите људи дају они, улажу у краставце, јагоду, малину.

– Има једна њемачка технологија, еколошка асвалтирање путева без катранских смола које су канцерогене. Да ту технологију у БиХ први примјенимо, у том правцу ћемо да радимо инфраструктуру.

– Ове године је планирано 350 000 марака подстицаја у привреди.

– Преко ипа фондова да се направи туристички воз око Мотајице, типа Шарганска осмица. У ловном туризму планирамо направити фарму јелена лопатара, гатере за дивље свиње, фазанерију.

– Идемо у Хрватску у једну општину за коју нико није чуо да видимо како се ради у туризму.

– Општина ће на јесен у сарадњи са Еко белом засадити најмање 20 хектара шљиве, ал оне француске која је за сушару, не за ракију.

– Овај пут од Српца до Корова да буде Винска цеста, виногради, вински подруми, већ смо то аплицирали.

– Цијели Србац лежи на термалним водама, ја водим преговоре са једном Данском компанијом за пробну бушотину од 2000 метара у дубину да нађу воду.

– Ми смо обећали прије у општини има вишка радника, било је 88, 17 је отишло нешто у пемзију нешто је добило технилошки вишак. Ја не кажем да је плата од 2000 марака велика, уопште није велика.

– Стварамо амбијент, велики број људи долази овде да инвестира. Законски оквир од 18% задужења је испуњен.

– Подстицај за превоз ученика иде, за ново рођену дјецу иде, за подстицаје у пољопривреди и запошљавање урађено.

– Све што смо обећали то и испуњавамо!!!“ Ово је само један дио тог говора.

08.11.2013. Драго Ћирић је изјавио “ Ових дана у Србац долазе Мађари да се финализује пројекат прављења погона за управљање комуналним отпадом и индустријским водама, инвестирају 7 милиона евра“.

У фебруару 2013. изјавио је да ће на јесен почети велика садња тартуфа на подручју општине Србац од које ће сви имати огромну корист.

И питамо се како ово коментарисати? Зар је могуће да човјек изговори овакав низ не истина и небулоза? Значи све што је рекао ништа није тачно.У ком свијету он живи? Лако је могуће да на човјека велики утицај имају Браћа Грим и Андерсен, али овако јавно замајавати грађане општине Србац је за сваку осуду. Између осталог, тај човјек звани „бајка“ је тренутни начелник општине Србац.