Драги суграђани

Искрено се надамо да сваким даном увиђате апсолутну неспособност локалних власти и њихових директора. У прилог томе говоре и иступи ових „ДИРЕКТОРА“, који су као стручни у томе што раде. Примјера је доста, па ево и неки од њих.

1. ЈУ ЦКиС Србац (Данијела Вукотић) каже да у њеном колективу радници примају плату ако су у браку и имају дјецу, а ако нису ожењени или удати онда немају никаква права и немају зашта да се жале. “ Ожени се / удај се и изроди дјецу па ћу ти пустити плату коју си зарадио. До тада немамо шта да причамо, такав је договор, а не овако молим Вас.“ То би могла бити и пракса убудуће: Ниси се лијепо обукао или ниси се обријао, или нешто ми се не свиђаш и због тога ћу ти одбити од плате овај мјесец.

2. ЈУ Дјечији вртић „Наша Радост“ (Зорица Балабан) за катастрофу која се догодила у овој установи каже „У међувремену смо користили стару котловницу и све је нормално функционисало. Међутим, сат времена након што је искључена осјетила сам снажну детонацију која је затресла цијелу зграду“, „У међувремену, објекат се испунио густим димом али су малишани били безбједни, јер су у том тренутку спокојно спавали у креветићима.“. Па нормално да ће доћи до детонације када непросвећена директорица, која је довела у директну опасност малишане који су у то вријеме спавали, наредила да се искључи котловница која је била загријана и под притиском а пумпе нису погониле воду у систему гријања и нормално да ће доћи до експлозије, па то сви људи који имају централна гријања морају да знају, али то говори какви су они (директори) домаћини и колико знају и умију. Сад драги родитељи, пошаљите своје дијете у вртић који умало да се назвао „Наша Жалост“ и идите на спокојно на посао а неспособни менаџмент ове установе ће да се побрине да ваша дјеца спавају крај темпиране бомбе и у густом диму.

3. Наш Хаџија (Драго Ћирић) и његова свита неспособњаковића која води нашу општину „Путем бољег живота“ који пријети радницима, дијели отказе умјесто да запошљава, туче се по кафанама, баца ствари по канцеларији и каже „Ја сам овдје Бог“, а исти се куне у крст часни и кумује светињама на нашој општини. Док га слушате како говори не бисте му дали ни да је завршио три разреда подручне школе о Каоцима. Толико се уфурао у ту улогу да више ни сам не зна коме је шта обећао нити кога је слагао. Дјеци је наобећавао куле и градове, бесплатан превоз до школе, па онда рекао да пара нема али да добијају субвенцију од Републике, тј од Министарства (СНСД-а) и да немају право на обећану помоћ, а родитељима који су добили новорођенче, новчану помоћ од 500 КМ за коју се испоставило да је дијеле по партијској линији а родитељи који су симпатизери или чланови СНСД-а или им је неко у породици симатизер или члан СНСД-а, њиховом дјетету нема обећане помоћи. Изружити своју дјецу, своју будућност је још једна од подстицајних мјера наше локалне власти на челу са Хаџијом Ћиром. Наиме, Наш Хаџо је на потписивању уговора изружио студенте приватних факултета до те мјере да их треба бити срамота што су уписали факултете које су хтјели и зато нећете добити равноправну стипендију као дјеца која су уписала редовне државне факултете. А ова нова Одлука коју су „МУДРЕ ГЛАВЕ“ осмислиле су до те мјере дискриминирајуће да се сваком студенту „МИЛИ“ да поднесе пријаву за нешто за шта нема пара. Наш Хаџија има толику аверзију према студентима приватних факултета да би им најрадије ускратио елементарна људска права, док је у својим редовима поставио људе на руководећа мјеста, а који су купили дипломе приватних факултета економских и правних наука и слично. Често се зна китити туђим перјем, па замишља да се нашао на „даскама које живот значе“ (у његовом случају значе, јер је подмирио сва своја кредитна задужења у којим се нашао прије него што је постао Начелник). Воли да отпушта дјецу истакнутих чланова СНСД-а без обзира што је његову дјецу СНСД ухљебио и обезбедио им егзистенцију. Воли и своје пријатеље са којима је јео истом кашиком да смјењује са руководећих мјеста, да им натовари све могуће проблеме са којим се човјек може сусрести и у свој тој агонији. Често се „насикира“ па му позли од туге за пријатељем којег је намјерно бацио у понор. То је наш Хаџија. Неле Карајлић је рекао у својој пјесми „Ил’ си бос Ил’ си Хаџија“. Често воли рећи како је он нешто корисно урадио за нашу општину и за народ којег успјешно већ скоро годину и по дана обмањује, лаже и манипулише.
Па реци нам сад Хаџија барем двије важне ствари које си обећао и испоштовао као човјек?
Ниси ни једну јер си толико огрезао у лажи и неспособности да често знаш и сам себе да слажеш па се онако мамуран пробудиш у роју винских мушица и питаш се докле си дошао и коме си синоћ шта у кафани обећао.
Свака ти Част Хаџија.

4. Најбољи спортиста године је везни играч политичке екипе Звонара цркве Нотер Дам, човјек без којег је тешко замислити тренутни друштвено политички и спортски живот на општини је свакако ЉУБИЊО (Љубо Ракић). Човјек из сјенке који је у животу све изгубио. Често се може видјети у шињелу Бетмена како ужурбано лети на својим кратким ногицама од зграде општине до Водовода. Човјек који је са својих 149 освојених гласова ушао у општински Парламент и који је и поред сукоба интереса био и у законодавној и у извршној власти наше општине. То је човјек за којег закони не вриједе, одлуке и правила се често крше, који је пола свог живота провео по кафанама у којима се воли и потући наочиглед одушевљених грађана у тешкој категорији иако је он перо лака. Несуђени Шеф свих Шефова, Начелник свих одјељења, брз и оштар. Често не зна ни сам куд је пошао ни ко га је послао, али увијек је ту да пружи паметан савјет како да одете код Хаџије, како да отпустите радника, како да нешто урадите за шта њега није ни брига. Он ће вам то најбоље објаснити и рећи шта и како даље. Често се упусти у пољопривредне теме иако у животу није видио мотике ни њиве. Е то се зове играч екипе звонара из које је често знао иступити јер не играју како он жели.

5. Прешједник маркантан углађени господин, који је изгубио и бркове и образ (Горан Ћосић), који нема благе везе шта значи скупштина општине коју би као предсједник требао да брани, поштује, заступа и поштује све колеге одборнике, што он очигледно не извршава. Човјек који млати празну сламу, који се игра игара за које није ни дорастао, а често не зна да за рад скупштине постоји докумнт који се зове Пословник о раду и у којем све пише, а којег треба прочитати, али господину то нико није рекао да то треба урадити како би знао да води засједање општинског парламента, који све више личи на фарсу а не на озбиљну институцију. Г-дин Прешједник често не зна ни који му је дневни ред а воли друге да напада и критикује како му руше дневни ред. Човјек који је потписао све одлуке које своје упориште немају у Законима Републике Српске већ у виђењима непросвјећених 13 чланова парламента Звонарске Већине који нису могли усвојити основни документ (Буџет) за нормално функционисање општине, а причају како су они стабилизирајући фактор на општини, како ће они подићи општину на здраве темеље, расписују конкурсе и дијеле средства из касе коју су покрали у претходној години. И још нешто, никако нам није јасно зашто не носи звоно око врата ако знамо да Овца предводница носи звоно око врата и предводи остало стадо.
И на крају се искрено надамо да сте увидјели кобну грешку која нас је све заједно скупо коштала и нанијела несагледиве последице по општину и све њене грађане. Ови људи су својом неспособношћу осрамотили и своје и име Српца које су бројни истакнути појединци и њени грађани градили годинама, гдје год су могли.

Господо Срећна Вам Нова 2014 година!