Поштовани суграђани!

Надамо се да сваким даном увиђамо нове проблеме и да се сваким даном налазимо пред новим искушењима које нам живот (ЗВОНО) носи. Са кризом која нас је све уопштено довела на руб егзистенције.

То наравно није неки проблем за владајућу „ ЗВОНЧИЦА“ коалицију која нас сваким даном све више изненађује својом бахатошћу. Доказ томе говори и свакодневни иступи и начини рада „СРБАЧКИХ ДИРЕКТОРА“ у овом случају цијењеног директора, доктора, одборника, шефа, и шта све још није Саше Јовичића.

Наиме, ријеч је о пар ситних стварчица које ионако нису битне или можда и не треба о њима да се прича.

Овај човјек, који је како сам воли рећи „Рука спаса“ за здравство у Српцу, од како је запосјео фотељу директора дома здравља, планира да направи клинику „Шварцвалд“ на болничком брду. Па како и неби када је спасиоц Сале, директор са трећом по висини платом свих директора Домова здравља у Републици Српској. Цијењени господин прима плату само за дужност коју обавља у износу преко 3000 КМ. И ово није обичан маркетиншки трик, већ податак Пореске управе РС-а. Када томе додате примања по основу одборничког додатка од 450 КМ мјесечно, примања која остварује у болници у Градишци као спољни сарадник и члан комисија, и примања која добија у једној приватној здравственој установи, и као мртвозорник који за сваку потврду добије 50 КМ дођете до цифре од преко 5000 КМ коју овај „Скромни“ доктор прима сваки мјесец. Директор који планове и програме рада ове установе предлаже на крају године умјесто на почетку како је и прописано свим нормативним актима.

Зашто?

Па једноставно! Зашто би човјек то предао кад може како хоће. Сад је на власти па је и судија и кадија. Цијењени доцо је и одборник у СО-е Србац па још и у сукобу интереса, али кога је за то брига. Лијепо је кад човјек може да сам о себи одлучује „када сам и у законодавним и у извршним органима па ми се може.“ Колико то иде далеко ево и примјера. План и програм рада ЈЗУ Дом Здравља Србац требао је по програму рада СО-е Србац да иде на мартовском засједању на дневни ред, али је наш Доца, уз свесрдну помоћ 13 супер неспособњаковића који немају појма шта значе прописи, одлуке, закони, ово одложио „за неку од наредних сједница“, па је тако план и програм рада ЈЗУ Дом Здравља Србац, на разматрање дошао у Децембру, када се полако сумирају резултати рада за протеклу годину. Наравно, Супер способни менаџмент ове установе је видио како је протекла пословна година, колики су расходи и колики приходи, и наравно прилагодили своје документе, планове и програме томе и рекли како су они позитивно пословали у 2013. години и како је цијењени Доц Холидеј, на прави каубојски начин рекао да је он спасао Дом здравља од даљих губитака, који су они „јадни“ наслиједили од СНСД-а.

Јадни Доц, сигурно се исцрпио превише па је као награду својим запосленицима смањио плате, направио реорганизацију рада у овој установи тако да су сви одушевљени потезима чувеног Доц-а. Запослени у овој установи, како сами кажу, више не знају на која врата да иду кад дођу на посао. Питамо те сад директоре, јеси ти радио у Српцу или си радио у Требињу, кад одједном ништа није како треба, ниси ништа знао и сад као само ти радиш исправно?

Не, ниси! Био си овдје, радио и гласао за све квалитетне приједлоге који су се нашли пред Комисијама и СО-е чији си и ти био члан у времену развоја и напретка Српца, а који данас критички и помало безобразно критикујеш. Изгледа да си преспавао све ове године, као да си се налазио у некој другој димензији, у неком другом универзуму, па сад као спао са крушке правиш се невин ко Француска собарица. Одједном ништа се није радило како треба а и сам доктор је учествовао у бројним активностима и прије него што је постао директор.

Све планираш као и твоје колеге „неписмени директори“ , да отпушташ раднике, додуше прво си им смањио плате, па ћеш по провјереном Хаџијином рецепту и да отпушташ раднике. То је ваљда и ваша коалициона платформа за „боље“ свих нас.

„Опустите се још данас радите у нашем колективу“.

А о пуним чекаоницама мале дјеце да и не говоримо, о одушевљеним родитељима који за преглед дјетета чекају и по 15 дана или су приморани да своју дјецу воде код приватних љекара и да плаћају прегледе док се праве састанци радника са директором и по два, три пута у току радног времена. Па вљда то све тако треба. То је стратегија стабилизације општине и здравства. (Пуне чекаонице, затворене подручне амбуланте, смањене плате, незадовољни пацијенти, итд.) Нема шта одлично увођење стандарда.

Честитамо директоре.