Поново се доказује наша тврдња о општој неспособности локалне власти на челу са Хаџијом Ћиром и његовом свитом.

Разлог?

Па јасно је свима да ови људи немају образа ни према коме а камоли према својим младим суграђанима, у овом случају ученицима и студентима. Господо. Морате да знате да нисте најпаметнији као што сте причали и обећавали прије годину и по дана. Па како само имате душе да младост наше општине обмањујете са новчаном помоћи за превоз ученика, са додјелом стипендија кад ни ону од прошле године нисте успјели да исплатите свима са којима сте уговоре закључили и који су Вам поднијели захтјеве. Како Вас само није Срамота?


За 30 дана колико Вам је био отворен позив за стипендије пријавило се свега 95 студената Кандидата па сте сад још мало продужили вријеме за подношење пријаве.
Да ли сте заборавили кад је наш паметни Хаџија, на потписивању уговора изружио студенте приватних факултета, и то јавно на очиглед пуне сале младости и будућности нашег Српца. И шта сад? Сад Вам је господо, чудно да се није пријавио довољан број студената. Хоћете на крају рећи како сте и уштеде направили? Ал на рачун кога? На рачун стипендија, ученика и студената! Зар је то стабилизација стања? Зар је то успјех неспособна господо. За Вашу информацију, док је СНСД био на власти, општина Србац је стипендирала од 180 до 200 студената свих профила у износу од најмање 100 КМ мјесечно. Општина Србац је имала позитивну политику стипендирања и била је међу првих 5 општина у Републици Српској а међу првих 10 општина у цијелој БиХ што се политике стипендирања тиче.

А шта сте ви урадили? ВИ сте себи дали за право да кудите успјехеСрбачке младости, да их ружите, да им причате шупље приче, да им говорите шта да студирају и које факултете да упишу. Да раздвајате приватне и државне факултете. Од куд Вам право на то? Ко сте Ви да о томе одлучујете?

Хаџија Ћиро кад говори и кад даје интервју не веже реченице, што је одлика људи са основним трогодишњим образовањем иако су му обадвије кћери професори. Често када га слушате, ако се уопште слушати може, требате уложити велике напоре да схватите о чему човјек говори јер прича неразговијетно и раставља на слогове. Али то је само његова срамота. човјек се баш уфурао у своју улогу па мисли да је најпаметнији и најпросвјећенији. И још на крају даје себи за право да критикује младе академске грађане који имају фонд ријечи барем 16 милиона пута већи од његовог. Па он не зна ни Азбуку ни Абецеду а себи даје за право да ради то што ради.

Колеге Студенти, позивамо Вас да својом младости, памети и неисквареним жељама и циљевима дате до знања владајућој коалицији, која је оглувила од тешке звоњаве њихових звона, да сте управо ВИ покретачка снага наше општине и да нико нема право да Вас критикује и да Вам суди, већ да Вас прими у загрљај и да саслуша Ваше идеје за боље Сутра.

У томе ће Вас СНСД подржати као и увијек.